Gent, renovatie en interieurontwerp rijwoning

Renovatie rijwoning en keuken K.V. uit S. te G.

Situatie

Deze woning is gelegen vlakbij en ten zuiden van het station Gent St. Pieters. De leefruimte van deze rijwoning werd te klein. De bouwheer wilde de leefruimte groter en de keuken open maken.

Actie:

De uitbreiding van de leefruimte, is op het niveau van de tuin gebouwd, 80cm lager dan de woning. Het plafond van het nieuw deel is even hoog gebouwd als dat van de bestaande ruimtes. Er is vanuit de hele woning een heel open contact met de tuin. Twee lichtkoepels tegen het hoofdvolume laten het licht diep in het hoofdvolume binnen. De keuken is open en is centraal in de woning gelegen. Het nieuw meubilair en het niveauverschil in de vloer verzorgt de eigenheid van elke ruimte.

Sleutelinterventies:
1/ De aanbouw lager bouwen, op het niveau van de tuin en het plafond op dezelfde hoogte houden dan de bestaande ruimte.
2/ Het verbinden van kamers met duidelijke visuele of fysieke grenzen zodat elke kamer zijn eigen identiteit behoudt.