Gent, renovatie en uitbreiding rijwoning

Met de renovatie van deze rijwoning kwam een open woning tot stand, met warme materialen en kleuren. Een grote doorkijk-openhaard uit gele baksteen verbindt en scheidt het salon en de eetkamer. Met een zuid-geöriënteerde voorgevel aan een klein terrasje aan de straatzijde, lag het voor de hand om de keuken vooraan de woning te situren. In de aanbouw achteraan is een ruim salon gelegen met open zicht naar de tuin. Geïnspireerd op een landelijke en scandinavische stijl opteerden we voor een zadeldak, met witgeschildere zichtbare houten spanten en twee afsluitbare dakvlakramen op het westen en witgeschilderde beplanking als binnenafwerking. 

Onlangs trok dit project persaandacht. Zie de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws van 2 en 3 april 2016, artikel en een filmpje met extra uitleg over het project.

Link naar het artikel van het Het Laatste Nieuws