Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/c787efc920c252a544eb5c20410808ce_projects.tpl.php on line 75 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/c787efc920c252a544eb5c20410808ce_projects.tpl.php on line 86 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/1c324451d0e9daf0722947fbe29605b3_category_navigation.tpl.php on line 2 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/c787efc920c252a544eb5c20410808ce_projects.tpl.php on line 75 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/c787efc920c252a544eb5c20410808ce_projects.tpl.php on line 86

Gent, renovatie rijwoning en interieurontwerp

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/3ef701214e0adf2abb8a4deff0b24258_detail.tpl.php on line 9
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/3ef701214e0adf2abb8a4deff0b24258_detail.tpl.php on line 202

Renovatie rijwoning en keuken, S.D. uit D. te G.

Situatie:

Deze woning van de jaren 80 is gelegen in de Interbellumwijk vlakbij en ten noorden van het station Gent St. Pieters. De keuken van de rijwoning werd te klein voor een normaal gebruik. De opdrachtgever vroeg een uitbreiding te ontwerpen voor de keuken en leefruimte, op de volle gevelbreedte van het huis, 9m.

Actie:

Tube kon de bouwheer overtuigen om enkel bij te bouwen wat noodzakelijk was, en niet op volle gevelbreedte te bouwen. De woonkamer behoudt hierdoor haar rechtstreeks contact met de tuin.Het ontwerp is gegroeid vanuit de organisatie van het keukengebeuren. Er is geopteerd om een kamer in de tuin de bouwen, geflankeerd door extra bergruimte in het verlengde van de bestaande berging/garage. De tuinkamer werd opgevat als een glazen volume met een hoed op. De hoed is een goed geïsoleerd dak. De luifel rondom is de natuurlijke zonwering, waardoor de kamer niet onnodig gaat opwarmen in de zomer. Een lichtstraat is voorzien, tegenaan het hoofdvolume van de woning. De organisatie van de keuken bestaat uit 2 elementen. Tegenaan de berging is, in houtfineer afgewerkt, de keuken opbergwand voorzien. Door deze wand is er de toegang naar de berging. Voor de houten wand is een lang vrijstaand werkmeubel geplaatst zodat men tijdens het werk visueel contact heeft met de tuin, de ruimte én met de woonkamer in het hoofdvolume. Het meubel nodigt uit om ofwel mee aan te zitten of om mee te koken. In het verlengde van dit meubel, in het hoofdvolume van het huis, is de thuiscomputer ingewerkt.

Sleutelinterventies:

1/ De tweede doorgang van de tuinkamer naar de woonkamer. Naast de bestaande deur in het hoofdvolume is er een toegang georganiseerd via de opening van het groot raam in de woonkamer. De tuinkamer overlapt voor een stuk dit raam.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/c787efc920c252a544eb5c20410808ce_projects.tpl.php on line 127 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/cache/compiled_templates/c787efc920c252a544eb5c20410808ce_projects.tpl.php on line 138
Notice: Undefined variable: _SESSION in /customers/7/6/4/tube-architecten.be/httpd.www/frontend/core/engine/page.php on line 124