Naam

Tube bevindt zich als ontwerpbureau steeds tussen de vraag en het antwoord.
Het bureau verbindt. Tube verbindt mensen en ruimtes.
Het team verbindt een opdrachtgever met zijn toekomstig project.

Tube verbindt ook binnen-, buitenruimtes en omgeving met elkaar.

 

Visie

Door de opdrachtgever te adviseren in de opstart en de realisatie van zijn project, vormt tube de verbinding tussen opdrachtgever en het gerealiseerd project.

Dit gebeurt aan de hand van gesprekken, duidelijke beelden en cijfers. De gesprekken worden gevoerd vanuit een groot respect voor alle partijen en probleemstellingen. Het zijn momenten van luisteren, dialoog, uitwisselen en evalueren van ideeën, het nemen van besluiten en het maken van afspraken.

Tube vindt het belangrijk om in de eerste fase van een project, de haalbaarheidsstudie, te onderzoeken welke mogelijkheden het project biedt, rekening houdend met het vooropgstelde budget van de opdrachtgever.

Steeds willen we de opdrachtgever verrassen met nieuwe ideeën.  Zo kan de opdrachtgever een gefundeerde beslissing nemen, en ten volle gaan voor het gekozen ontwerp.

Tube vindt ook sterk dat een binnen-, buitenruimte en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het ontwerpen van een woning, binnenruimte wordt nooit los gezien van de buitenruimte en de omgeving. Indien die vraag er is, kan de buitenruimte ook mee ontwerpen worden zodat binnen en buiten 1 geheel vormen.

Team

Het Tube-team bestaat uit 4 mensen, iedereen met zijn eigen specialiteiten. Gert Van Damme is architect, energieverslaggever, veiligheidscöordinator en zaakvoerder, Veerle De Craene is tuinontwerper, Shana Chaerel interieurarchitect/architect en Balder Deschildere is AutoCad en Revit-tekenaar van dienst. Samen staan zij in voor de dagelijkse werking van het kantoor. Verder wordt Tube extern nog versterkt door ingenieurs stabiliteit, technieken, energie-experten, andere collega-architecten...